Hoe doen we dat?

Leefbaarheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom nemen woningcorporaties bijvoorbeeld buurtbeheerders en huismeesters in dienst. Zij zijn de ogen en oren in de wijk en werken samen met politie en zorg- en welzijnsmedewerkers. Mede dankzij dergelijke samenwerkingsverbanden kennen we in Nederland nauwelijks probleemwijken, zoals we die wel zien in sommige buitenlandse steden.

Ook duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema, waarin we investeren. Onze uitdaging is om huurders een comfortabele, energiezuinige woning aan te bieden zonder dat hun woonlasten door die investeringen gaan stijgen.

Het thuisgevoel bepaal je zelf

Niets zo fijn als je ergens thuis te voelen. Vrij en veilig om te doen wat jij wil. In je eigen omgeving, tussen je eigen spullen, achter een deur waarvan jij de sleutel hebt.

lees meer >

Het gebouw als instrument in een klimaatbestendige stad

We staan er als 'lage landers' eigenlijk nauwelijks bij stil dat droge voeten geen vanzelfsprekendheid zijn. Toch dwingt het veranderende klimaat ons er over na te denken.

lees meer >

Alleen een huis is een echte oplossing voor dakloosheid

Geen dak boven je hoofd en geen eigen plek om thuis te komen. Wat overblijft voor de 40.000 daklozen in Nederland is de straat. Waar het leven rauw is en je gezondheid onzeker is.

lees meer >

‘‘MET POLITIEKE WIL EN SOLIDARITEIT ZETTEN WE EEN FLINKE STAP VOORUIT’’

Het tekort aan woningen in Nederland groeide het afgelopen jaar tot ruim 300.000. Naast te weinig woningen zijn de beschikbare huizen vaak onbetaalbaar voor de mensen die ze nod …

lees meer >