‘Ik wil graag hard zingen onder de douche, zonder dat iemand me hoort’

“We wonen met zijn vijven in deze flat. Allemaal een eigen kamer, met een gezamenlijke keuken, douche en toilet. We zijn met alleen maar vrouwen in huis en kunnen het prima met elkaar vinden. Ede, waar ik woon, is onder studenten net wat minder geliefd dan Wageningen. Het centrum van Wageningen is zo’n 30 minuten fietsen, als je veel van stappen houdt, is dat natuurlijk een nadeel. Zelf ben ik niet zo’n feestbeest, ik word blij van een gezellige avond thuis met mijn vriend, met vriendinnen of met mijn huisgenoten. Geen probleem dus om wat verder van het centrum te wonen.

Mijn kamer is 17 vierkante meter. De prijzen voor kamers zijn in Ede net wat lager dan in Wageningen, ik heb daardoor veel ruimte voor minder geld. Een ander groot voordeel voor mij is dat ik heel dicht bij het treinstation woon. Mijn vriend woont in Amsterdam, mijn ouders in Friesland.

Van de woningcorporatie mogen we zelf onze nieuwe huisgenoot kiezen, wanneer één van ons vertrekt. De voorwaarde is dat die persoon ingeschreven staat. Er zijn hier ook complexen waar de nieuwe huurder gewoon wordt aangewezen. Dat wij zelf een stem hebben als er een nieuwe huisgenoot komt, is erg fijn. We koken en eten graag samen en we houden allemaal van een spelletje en een goed gesprek. We kiezen dus het liefst een nieuwe huisgenoot die goed in de groep past.

Toen ik 6,5 jaar geleden vanuit Friesland op kamers ging, woonde ik eerst bij een hospita. Voor het eerste jaar vond ik dat prima. Na een jaar kende ik de stad en wilde ik graag dichter bij de universiteit wonen, zonder toezicht van een hospita. Inmiddels woon ik hier van ons vijven het langst.

Het complex is gebouwd in 2013. Het is goed geïsoleerd en we horen elkaar daardoor nauwelijks. Als ik mijn studie heb afgerond gaan mijn vriend en ik misschien samenwonen. Voor mij is de plek waar ik woon minder belangrijk. Ik wil me veilig voelen en mijn huis moet makkelijk bereikbaar zijn met openbaar vervoer. En wat ik ook heel belangrijk vind: ik wil heel hard kunnen zingen onder de douche zonder dat de buren me horen.”

Noor Hilbers

Net zoals voor Noor willen we veel meer mensen een fijn thuis geven. Daarom investeren we in huizen én in wijken, dorpen en steden. Daarnaast maken we ons sterk in de politiek voor verschillende maatschappelijke en duurzame thema's. Lees meer over de rol van woningcorporaties in Nederland.

Onze thema's