Een dag uit het leven van...wijkbeheerder Kitty Awondatu

Wat doen woningcorporaties precies en hoe zetten zij zich in voor goede woningen en een veilige wijk om in te wonen? In deze rubriek kijken we mee met een van de vele mensen achter de schermen. Deze keer vertelt wijkbeheerder Kitty over haar werk in hartje Amsterdam.

Een goed begin…

Ik start de dag vaak op kantoor met het beantwoorden van e-mails en terugbelverzoeken van bewoners. Kapotte verlichting in een portiek, een vraag over het contract of een melding over de wijk. Er komt van alles voorbij. Noodgevallen en spoedjes neem ik meteen mee in de planning voor die dag.

In contact met de buurt

Iedere dag fiets ik een rondje door de wijk. Ik maak een praatje met bewoners, ga langs bij huurders met een storing of een vraag en zorg ervoor dat de wijk leefbaar blijft. Daarbij let ik bijvoorbeeld op het onderhoud van onze panden en of er voldoende verlichting is voor een veilig gevoel. Heerlijk, zo’n ritje door de mooiste wijk van Amsterdam!

Controle van portieken

Geregeld kom ik grofvuil tegen dat op plekken staat waar dat niet mag. Daar plak ik een sticker op met een datum. Staat het er na een tijd nog, dan zorg ik dat het wordt afgevoerd. Zo blijven de portieken verzorgd en veilig.

Welkom voor een nieuwe huurder

Wanneer we een nieuwe huurder verwelkomen, maken we samen een inspectieronde door de woning. Ik geef uitleg over hoe alles werkt en overhandig de sleutels. Altijd een bijzonder moment, waarop je ziet hoeveel het betekent voor iemand om een eigen woning te hebben.

Kunstwerk of kladwerk

Graffiti is weer helemaal hot & happening; soms best mooi, maar meestal toch een smet op de goed onderhouden huizen in de wijk. Ik maak er foto’s van en geef door aan mijn collega’s waar het ‘kunstwerk’ mag worden weggehaald.

Administratie en afstemming

De dag eindigt vaak ook weer op kantoor. Ik verwerk alle notities van die dag en breng de administratie op orde. Fijn om nog even kort te sluiten met collega’s wat we hebben opgemerkt en welke zaken er spelen in de buurt.